Wat kan ik zelf doen?

logo meent aardgasvrijDe energietransitie is een ontdekkingstocht. Het is nog niet helemaal helder welke kant het precies op gaat. Op enig moment gaat de Meent wel van het aardgas af. U kunt zich hier al op voorbereiden. Welk alternatief u ook krijgt, energie besparen, isoleren en ventileren is altijd nodig. In veel gevallen levert dat u direct meer comfort op en een lagere energierekening. Op www.hilversum.nl/aardgasvrij leest u onder meer hoe u slim kunt besparen, isoleren en ventileren. Ook staan hier de stappen die nodig zijn voor een aardgasvrije woning.

Kijk vooruit

Het is belangrijk om op tijd na te denken over de maatregelen die in uw huis nodig zijn en wanneer u deze het beste kunt uitvoeren. Wellicht wilt u in de toekomst gaan verbouwen omdat u uw woning wil moderniseren, langer thuis wil blijven wonen, duurzamer wil leven of wil investeren in maatregelen die zich terugverdienen. Of wellicht is de verwarmingsketel aan vervanging toe. Door op tijd te starten kunt u de juiste keuze maken. Vraag altijd advies aan een onafhankelijk adviseur.

Staalkaarten woningtypen Meent

In de Meent staan veel dezelfde woningen. Het is niet erg efficiënt als iedere bewoner zelf het wiel moet uitvinden in het verduurzamen van zijn woning. Daarom willen we in 2019 zogenaamde staalkaarten ontwikkelingen voor de 18 type woningen die in de Meent staan. Een staalkaart is een soort menukaart waarop staat welke maatregelen voor dat type woning nodig zijn om aardgasvrijklaar te worden. Ook geven we inzicht in de kosten en de energiebesparing.

De ervaringen die we opdoen met de woningen van de koplopers én het onderzoek van de woningcorporaties, geven informatie voor het maken van deze staalkaarten. Komend jaar houden we u op de hoogte van de ervaringen van de koplopers en de resultaten van het onderzoek.