Wat doet gemeente

logo meent aardgasvrijDe gemeente wil overstappen op schone en moderne energiebronnen en in 2040 van het aardgas af zijn. De meent is de eerste wijk waarin verkent wordt wat hiervoor nodig is. De gemeente Hilversum heeft hierbij de regie, maar kan dit niet alleen. Daarom is Werkgroep Hilversumse Meent Aardgasvrij opgericht. Deze werkgroep bestaat naast de gemeente Hilversum uit: netwerkbeheerder Liander, woningbouwcorporaties De Alliantie en Het Gooi & Omstreken, Stichting Hilversumse Meent en Smart Energy Cities.

Voor 2019 hebben we voor de Meent een aantal speerpunten benoemd waaronder:

  • Koploperstraject
  • Onderzoek woningcorporaties
  • Ontwikkelen staalkaarten: aanpak per woningtype Uiteindelijk moet heel Hilversum van het aardgas af. De gemeente onderzoekt wat dit betekent voor de stad en welke stappen ze komende jaren wil gaan zetten.   

Meer informatie over de projecten en acties van 2019 vindt u in het Werkplan Fase 1. Deze vindt u onder Wijkaanpak Meent.

Hilversum Aardgasvrij

De gemeente Hilversum maakt komende jaren plannen om heel Hilversum van het aardgas af te krijgen. Komende jaren bereiden we ons daarop voor en maken we plannen. We werken hierbij samen met de regio. Bewoners spelen een belangrijke rol in het aardgasvrij maken van Hilversum. Daarom gaan we regelmatig met u in gesprek. We vragen u om meedenken of om ons te adviseren. Op onderdelen zullen we ook zeker met elkaar moeten samenwerken.

Lees meer over de Hilversumse plannen op www.hilversum.nl/aardgasvrij

Logo de Alliantie gooi en omstreken


 

Logo Stichting Hilversumse Meent

logo liander