Verkennend onderzoek naar de woningen

Voor de Meent ‘op weg naar aardgasvrij’ doen we verschillende onderzoeken. Komende maanden wordt een verkennend onderzoek gedaan naar de isolatie en de gebruikte technieken in de woningen, zowel de huur- als koopwoningen.

logo meent aardgasvrijIn het weekend van 9 en 10 februari krijgen alle bewoners hierover brief in de bus. Woningcorporaties Het Gooi en Omstreken en de Alliantie voeren dit onderzoek gezamenlijk uit, namens de werkgroep Meent Aardgasvrij.

Huisbezoeken

Er staan verschillende typen woningen in de Meent. Per woningtype willen we inzicht krijgen in de isolatie en techniek. Vanaf half februari tot en met eind mei zijn werknemers van de firma Bargmann & Van Ek Bouwconsulting actief in de wijk. Steekproefgewijs bellen zij bij woningen aan met verzoek om binnen te kijken en onderzoek te doen.

Staalkaart per woningtype

Op basis van de ingewonnen informatie wordt gekeken hoe het mogelijk is om de woningen (beter) te isoleren en wat er nodig is om aardgasvrij te worden. Uiteindelijk willen we dat er per woningtype een staalkaart komt. Op deze kaart staat welke maatregelen voor dat type woning nodig is om aardgasvrij te worden en wat dat kost.

Bijlage: