Energiecoach bij je thuis

Vanaf eind juni kunnen Meent-bewoners een energiecoach aanvragen voor een informatiegesprek bij hen thuis.

De energiecoach helpt u bij het opstellen van een persoonlijke routekaart waarmee u in kaart brengt hoe u uw woning de komende jaren geschikt wilt maken voor het overstappen naar een andere warmtebron. De coach bespreekt met u uw persoonlijke situatie en wensen. Punten die daarbij aan bod komen zijn:

  • wie wonen er in het huis?
  • welke ruimten gebruikt u in uw huis, en hoe?
  • wat vindt u belangrijk, bijvoorbeeld comfort, lage rekening, milieuvriendelijke materialen?
  • hoe hoog is de energierekening?
  • zijn er verbouwingen of groot onderhoud ingepland?
  • staan er andere grote veranderingen op stapel, bijvoorbeeld kinderen gaan het huis uit, u gaat met pensioen?

Samen loopt u uw woning door en brengt u in kaart wat de mogelijke stappen zijn om te isoleren en andere voorbereidingen te treffen. Vervolgens kijkt u wanneer het slim is om de komende jaren een stap te nemen. Welke natuurlijke momenten doen zich voor? Wellicht wilt u een hogere gasrekening voor zijn, als u met pensioen gaat en meer tijd thuis door zult brengen en/of een lager maandelijks inkomen heeft. Of betekent het feit dat de kinderen uit huis gaan dat u boven minder hoeft te stoken? Of kan de wens voor een nieuwe vloer gecombineerd worden met isoleren en de aanleg van vloerverwarming?

De Energiecoach is een buurtbewoner die een energietraining heeft gekregen van Energiecoöperatie HilverZon. De coaches maken onderdeel uit van de wijkaanpak Hilversumse Meent. Via begeleiding en aanvullende trainingsmomenten zijn ze steeds op de hoogte van de laatste technische ontwikkelingen binnen de wijkaanpak. Ze geven GEEN advies, wel informatie en ze ondersteunen u bij te maken van uw persoonlijke plan.

Wilt u ook een gesprek met een energiecoach? Het gesprek is gratis en vrijblijvend. Stuur dan een mail met uw vraag aan meentaardgasvrij@hilversum.nl. De nieuwe reeks gesprekken worden ingepland vanaf 1 juni.