Ik huur een woning

Verduurzamen en met name van het aardgas af gaan, roept vragen op. We gaan daarom stap voor stap te werk en dat willen we samen met bewoners in de wijk doen.

Meedenken en -werken aan het buurtuitvoeringsplan

We gaan eerst samen met bewoners een buurtuitvoeringsplan opstellen. Ook de huurders worden hierbij betrokken. In dit plan komt bijvoorbeeld te staan wat de beste oplossing is, wat dit betekent voor bewoners en hoe de begeleiding eruit komt te zien. Ook staat erin hoe en wanneer de woningcorporaties hun woningen aardgasvrij willen maken.

U kunt komend jaar op verschillende manieren meedenken over, meewerken aan of reageren op dit plan. We starten eerst met een enquête (voor de zomer) en straatgesprekken (september).

De Alliantie en Het Gooi en Omstreken

De woningcorporaties De Alliantie en Het Gooi en Omstreken zijn partner in het project Meent Aardgasvrij. In het buurtuitvoeringsplan komt te staan wanneer zij hun huizen gaan verduurzamen. Als de woningcorporaties gaan verduurzamen, betrekken ze hun huurders bij de verbouwplannen. Hiervoor gelden de gebruikelijke spelregels van de aanpak bij bijvoorbeeld een grootschalige verbouwing. Op de pagina 'Woningcorporaties aan het woord' leest u hoe de corporaties vertellen over hun betrokkenheid bij het project en de participatie van huurders.

Particuliere verhuurder

Huurt u een woning van een particuliere verhuurder? Dan besluit uw verhuurder of hij/zij aan dit project meedoet of niet. Ga eventueel met hem of haar in gesprek hierover. Net als alle bewoners in de wijk kunt u meedenken over of meewerken aan het buurtuitvoeringsplan.

Heeft u vragen?

De Alliantie en Het Gooi en Omstreken zijn partner in het project Meent Aardgasvrij. Heeft u vragen over wat aardgasvrij betekent voor u als huurder? Neem dan contact op met uw woningcorporatie.

Heeft u vragen over het project Meent Aardgasvrij? Kijk dan eerst op de pagina ‘Veel gestelde vragen’. Staat uw vraag daar niet bij? Dan kunt u ons mailen: meentaardgasvrij@hilversum.nl.

Wilt u op de hoogte blijven van het project? Schrijf u dan in voor de digitale nieuwsbrief.