Ik ben huiseigenaar in het projectgebied

Verduurzamen en met name van het aardgas af gaan, roept vragen op. We gaan daarom stap voor stap te werk en dat willen we samen met bewoners in de wijk doen. Het gaat over uw buurt en uw woning. U heeft dan ook een belangrijke stem in iedere stap die we nemen. 

Meedenken en -werken aan het buurtenergieplan

Eerst gaan we samen met de bewoners een buurtenergieplan maken. Hierin komt te staan wat de beste oplossing is, wat dit betekent voor bewoners, hoe de begeleiding eruit komt te zien en wat de planning voor de buurt is. Ook kijken we naar de kosten en hoe we ervoor kunnen zorgen dat dit voor u als woningeigenaar haalbaar en betaalbaar is. U kunt komend jaar op verschillende manieren meedenken over, meewerken aan of reageren op dit plan.

Meedoen op vrijwillige basis

Bent u eigenaar van een koopwoning in het noordelijk deel van de Meent? Dan bepaalt u zelf of u meedoet aan het project Meent Aardgasvrij of niet. U weet het beste wat de juiste optie is voor u en uw woning. Deze moet passen bij uw behoeften en mogelijkheden. U hoeft hier overigens nu nog niet over te beslissen. Het mag wel.

Meedoen biedt kansen voor u als eigenaar-bewoner:

  • U wordt begeleid;
  • De hogere kosten die u maakt omdat de overstap naar aardgasvrij nog niet woonlastenneutraal kan worden gemaakt, krijgt u vergoed uit de rijksbijdrage;
  • Er is een achtervang: we gaan samen op zoek naar oplossingen als de gekozen techniek niet goed werkt.

Meer informatie en vragen

Wilt u meedoen? Laat het ons weten via meentaardgasvrij@hilversum.nl.

Heeft u vragen? Kijk dan eerst op de pagina ‘Veel gestelde vragen’. Staat uw vraag daar niet bij? Dan kunt u ons mailen: meentaardgasvrij@hilversum.nl.

Wilt u op de hoogte blijven van het project? Schrijf u dan in voor de digitale nieuwsbrief.

Ik ben huiseigenaar in de Meent, maar woon niet in het projectgebied

Het project Meent Aardgasvrij gaat alleen over het noordelijk deel van de Hilversumse Meent. Deze huiseigenaren krijgen de kans om met (financiële) ondersteuning hun woning te verduurzamen en geheel van het aardgas af te halen. Woont u niet in dit gebied? Dan gaan we volgens het eerder gemaakte wijkplan door met u ondersteunen bij het verduurzamen van uw woning en het nemen van stappen naar een aardgasvrije woning. Dat doen we op verschillende manieren:

  • De energiecoaches in de wijk bieden advies, online of (conform RIVM-richtlijnen) bij u thuis. Kijk voor meer informatie op de website van de energiecoöperaties: www.hilverzon.nu of www.hetcooperatie.nl.
  • Op www.duurzaambouwloket.nl/hilversum kunt u terecht met vragen en voor advies. Op deze website vindt u ook een actueel overzicht van duurzaamheidssubsidies en –leningen.
  • De staalkaarten voor de diverse woningtypen in de Meent helpen in uw gesprek met leveranciers en bouwuitvoerders. 
  • Kijk ook op www.hilversum.nl/aardgasvrij voor meer informatie over energie besparen en verduurzamen.
  • Natuurlijk delen we ook de lessen die we leren uit het project Meent Aardgasvrij.

Kijk vooruit

Het is belangrijk om op tijd na te denken over de maatregelen die in uw huis nodig zijn en wanneer u deze het beste kunt uitvoeren. Wellicht wilt u in de toekomst gaan verbouwen omdat u uw woning wil moderniseren, langer thuis wil blijven wonen, duurzamer wil leven of wil investeren in maatregelen die zich terugverdienen. Of wellicht is de verwarmingsketel aan vervanging toe. Door op tijd te starten kunt u de juiste keuze maken. Vraag altijd advies aan een onafhankelijk adviseur, zoals het Duurzaam Bouwloket.

Vragen?

Kijk dan eerst onder op de pagina ‘Veel gestelde vragen’. Staat uw vraag daar niet bij? Dan kunt u ons mailen: meentaardgasvrij@hilversum.nl.

Wilt u op de hoogte blijven van het project Meent Aardgasvrij? Schrijf u dan in voor de digitale nieuwsbrief.