Ik ben huiseigenaar in het projectgebied

Bent u eigenaar van een koopwoning in het noordelijk deel van de Meent? Dan kunt u meedoen met het project Meent Aardgasvrij. U kunt alleen zelf bepalen wat voor u en uw woning de beste optie is. Deze moet passen bij uw behoeften en mogelijkheden. U kiest daarom zelf of u meedoet. U hoeft hier nog niet over te beslissen. Dat mag wel.

Omdat verduurzamen over uw huis gaat, staan uw behoeften en zorgen hierbij centraal. Laat ons weten wat u belangrijk vindt door onze enquête in te vullen en ga met ons in gesprek als wij de straten langsgaan. Ook kunt u ons mailen als u vragen heeft.

Samen met u gaan we een buurtplan opstellen. Hierin komt te staan wat de beste oplossing is, wat dit betekent voor bewoners en he de begeleiding eruit komt te zien. Ook kijken we naar de kosten en hoe we ervoor kunnen zorgen dat dit voor uw als woningeigenaar haalbaar en betaalbaar is. Dit plan is voor u een belangrijke informatiebron. We proberen het u hiermee zo makkelijk mogelijk te maken.

Meedoen biedt kansen voor u als eigenaar-bewoner:

  • U wordt begeleid;
  • De hogere kosten die u maakt omdat de overstap naar aardgasvrij nog niet woonlastenneutraal kan worden gemaakt, krijgt u vergoed uit de rijksbijdrage;
  • Er is een achtervang: we gaan samen op zoek naar oplossingen als de gekozen techniek niet goed werkt.

Meedoen en vragen

Wilt u meedoen? Laat het ons weten via meentaardgasvrij@hilversum.nl.

Heeft u vragen? Kijk dan eerst op de pagina ‘Veel gestelde vragen’. Staat uw vraag daar niet bij? Dan kunt u ons mailen: meentaardgasvrij@hilversum.nl.

Wilt u op de hoogte blijven van het project? Schrijf u dan in voor de digitale nieuwsbrief.

Ik ben huiseigenaar in de Meent, maar woon niet in het projectgebied

Het project Meent Aardgasvrij gaat alleen over het noordelijk deel van de Hilversumse Meent. Deze huiseigenaren krijgen de kans om met (financiële) ondersteuning hun woning te verduurzamen en geheel van het aardgas af te halen. Woont u niet in dit gebied? Dan gaan we volgens het eerder gemaakte wijkplan door met u ondersteunen bij het verduurzamen van uw woning en het nemen van stappen naar een aardgasvrije woning. Dat doen we op verschillende manieren:

  • De energiecoaches in de wijk bieden advies, online of (conform RIVM-richtlijnen) bij u thuis. Kijk voor meer informatie op de website van de energiecoöperaties: www.hilverzon.nu of www.hetcooperatie.nl.
  • Op www.duurzaambouwloket.nl/hilversum kunt u terecht met vragen en voor advies. Op deze website vindt u ook een actueel overzicht van duurzaamheidssubsidies en –leningen.
  • De staalkaarten voor de diverse woningtypen in de Meent helpen in uw gesprek met leveranciers en bouwuitvoerders. 
  • Kijk ook op www.hilversum.nl/aardgasvrij voor meer informatie over energie besparen en verduurzamen.
  • Natuurlijk delen we ook de lessen die we leren uit het project Meent Aardgasvrij.

Kijk vooruit

Het is belangrijk om op tijd na te denken over de maatregelen die in uw huis nodig zijn en wanneer u deze het beste kunt uitvoeren. Wellicht wilt u in de toekomst gaan verbouwen omdat u uw woning wil moderniseren, langer thuis wil blijven wonen, duurzamer wil leven of wil investeren in maatregelen die zich terugverdienen. Of wellicht is de verwarmingsketel aan vervanging toe. Door op tijd te starten kunt u de juiste keuze maken. Vraag altijd advies aan een onafhankelijk adviseur, zoals het Duurzaam Bouwloket.

Vragen?

Kijk dan eerst onder op de pagina ‘Veel gestelde vragen’ [link]. Staat uw vraag daar niet bij? Dan kunt u ons mailen: meentaardgasvrij@hilversum.nl.

Wilt u op de hoogte blijven van het project Meent Aardgasvrij? Schrijf u dan in voor de digitale nieuwsbrief.