Hulp bij duurzaam (ver)bouwen

Hilversum is sinds twee jaar aangesloten bij het Duurzaam Bouwloket kortweg het Dubo-loket genoemd. Dit is een landelijk initiatief waar particulieren en ondernemers antwoord kunnen krijgen op hun vragen over duurzaam (ver)bouwen, energie besparen en energie opwekken. Ook is hier het laatste nieuws op duurzaamheidsgebied te vinden.

Het Duurzaam Bouwloket geeft woningbezitters onafhankelijk advies over duurzame aanpassingen in huis, bijvoorbeeld over energie- en waterbesparing, zuinige huishoudelijke apparaten, zonnepanelen en een gezond klimaat binnenshuis. Door kleine of grote aanpassingen aan woningen te doen, valt er dubbel winst te behalen. Het is mogelijk om geld te besparen én het is een stap naar een beter milieu. Daarnaast biedt het Duurzaam Bouwloket zicht op lokale gecertificeerde bedrijven in de buurt die grotere aanpassingen kunnen uitvoeren. Wie meer behoefte heeft aan persoonlijk contact over energiezuinige aanpassingen kan een fysiek bezoek aan het loket brengen. Het Duurzaam Bouwloket organiseert namelijk regelmatig wijkbijeenkomsten waarin bewoners en ondernemers meer informatie krijgen over de duurzame mogelijkheden in hun wijk.

Heeft u vragen over hoe u uw huis kunt voorbereiden op een toekomst zonder aardgas? Neem dan contact op met het Dubo-loket. We bekijken momenteel ook of en hoe we dit loket kunnen inzetten voor het koploperstraject.