Ik heb een koopwoning in het PAW gebied

We maken plannen om het noordelijk deel van de Meent aardgasvrij te maken. Dat heeft gevolgen voor u als huiseigenaar. U bent op dit moment overigens nergens toe verplicht.

Plan maken

De eerste helft van 2021 gaan we samen met bewoners en partners een uitvoeringsplan maken. Begin 2021 laten we u weten hoe u kunt meedenken.

In het uitvoeringsplan komt bijvoorbeeld te staan wat de beste oplossing is, wat dit betekent voor bewoners en hoe de begeleiding eruit komt te zien. Ook kijken we naar de kosten en hoe we ervoor kunnen zorgen dat dit voor u als woningeigenaar betaalbaar is.

Aanbod

Onderdeel van het uitvoeringsplan zijn de arrangementen. Dit is per woningtype een overzicht van verschillende mogelijkheden om aardgasvrij te worden. In feite is dit een aanbod aan u met de technische oplossing, de financieringsoplossing en de bouworganisatie. Als u mee wilt doen, kunt u daaruit kiezen wat het beste bij u past. We proberen het hiermee zo makkelijk mogen te maken.

Uitvoering

Als het wijkuitvoeringsplan en de arrangementen klaar zijn, gaan we starten met de uitvoering.

U, als woningeigenaar, doet mee op basis van vrijwilligheid. We starten dus met bewoners die graag willen en kansen zien omdat ze bijvoorbeeld gaan verbouwen.

Meedoen biedt kansen:

  • U wordt begeleid;
  • De hogere kosten die u maakt omdat de overstap naar aardgasvrij nog niet woonlastenneutraal kan worden gemaakt, krijgt u vergoed uit de rijksbijdrage;
  • Er is een achtervang: we gaan samen op zoek naar oplossingen als de gekozen techniek niet goed werkt.

Wilt u meedoen?

Laat ons dat weten via meentaardgasvrij@hilversum.nl

Vragen?

Heeft u vragen over het Programma Aardgasvrije Wijken (PAW)? Kijk dan eerst op de pagina met de lijst veelgestelde vragen. Staat uw vraag daar niet bij? Dan kunt u ons mailen meentaardgasvrij@hilversum.nl.

Blijf op de hoogte!

Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief. Inschrijven kan via www.hilversum.nl/nieuwsbrief