Mijn buurt aardgasvrij

Hilversum gaat voorlopig geen buurten van het aardgas loskoppelen. Ze wil vooral inzetten op het isoleren van woningen. Dat is de eerste stap naar een aardgasvrije woning. Wat bespaard wordt, hoeft niet opgewekt te worden. Daarnaast geeft Hilversum ruimte aan buurtinitiatieven die op vrijwillige basis verdere stappen willen ondernemen om van het gas af te komen. 

Als er in de toekomst plannen zijn om een buurt aardgasvrij te maken, wordt een buurtuitvoeringsplan gemaakt. Dit plan maken we samen met huiseigenaren, huurders, ondernemers, instellingen, woningcorporaties, netbeheerder Liander en energiebedrijven.

Hilversumse Meent

In de Hilversumse Meent onderzoeken we wat er allemaal nodig is om buurten van het aardgas af te halen. Het Rijk heeft de Meent opgenomen in het Programma Aardgasvrije Wijken. De financiële mogelijkheden uit het PAW maakt het mogelijk in acht jaar ruim 600 woningen aardgasvrij te maken. Lees hier meer over op www.hilversum.nl/meentaardgasvrij. De gemeente heeft overigens nog niet besloten om de Meent van het aardgas af te halen.

Wat kan ik nu al doen?

U kunt uw huis nu al voorbereiden op een toekomst zonder aardgas. In veel gevallen levert dat u direct meer comfort op en een lagere energierekening. Besparen, isoleren, ventileren en zonnepanelen plaatsen zijn maatregelen waarvan u geen spijt krijgt, ongeacht de keuzes die voor u wijk nog volgen in de toekomst. Lees hier meer over onder Mijn huis aardgasvrij.

Meer over