Rouvoet Motoren: ‘We moeten het met elkaar doen’

Duurzaamheid is een belangrijk thema bij Rouvoet Motoren. In de eerste plaats omdat door duurzaam onderhoud motoren langer meegaan. Ook in de bedrijfsvoering speelt duurzaamheid hier een belangrijke rol. Eigenaar Vincent Rouvoet: ‘Iedereen moet zijn steentje bijdragen’.

Dat was voor Rouvoet het startpunt om kritisch naar de energiehuishouding te kijken. De eerste maatregel die hij doorvoerde in zijn zaak, was de overstap naar ledverlichting. Een investering die hij binnen 2 jaar terugverdiende. Daarnaast heeft hij 21 zonnepanelen laten aanleggen op het dak. Genoeg voor zijn huidige verbruik, maar ook om toekomstige groei op te vangen. Tot slot is het huidige pand van Rouvoet Motoren maximaal geïsoleerd. Rouvoet: ‘Om het gasverbruik te verlagen, zou ik andere ondernemers ook aanraden om naar de isolatie van hun pand te kijken.’                                                                                                                                                  

Rouvoet is begeleid door de Green Dealcoach Vastgoed. Door gesprekken met de Green Dealcoach krijgt u meer inzicht in verduurzaming en de mogelijkheden. Zonne-energie is bijvoorbeeld vaak ook financieel heel aantrekkelijk, doordat zonnepanelen aftrekbaar zijn bij de belastingdienst en u de investering vaak snel terugverdient. Duurzaam ondernemen draagt dus niet alleen bij aan een duurzame wereld, maar is ook een slimme investering voor uw onderneming.