Ik kan iedereen een energiecoach gesprek aanraden

Stefan Dekker is een van de Hilversummers die inmiddels een gesprek met de energiecoach hebben gehad. “Ik heb een energiecoachgesprek aangevraagd omdat ik benieuwd was naar de status van de isolatie in mijn huis. Wij hebben 4 jaar geleden dit huis in Hilversum gekocht en vroegen ons af of we nog dingen op het gebied van energiebesparing moeten aanpakken. Een belangrijke tip was om de watertemperatuur van mijn cv-installatie lager te zetten. Daarnaast vertelde de energiecoach dat ik XPF-isolatieplaten op mijn dakkapel kon leggen. Dat is handig voor koudere dagen.”

Realistische adviezen

“Ik ben erg tevreden over de manier waarop de energiecoach meedacht met mijn persoonlijke situatie. Zo kreeg ik een duidelijk verhaal over het aanschaffen en gebruiken van een zonneboiler. Hij vertelde dat je de investering er moeilijker uithaalt als je met z’n tweeën bent. Onze kinderen gaan binnenkort het huis uit, dus dat is voor ons een minder slimme investering. Ik vind het fijn dat de energiecoach daar ook op let en realistische adviezen geeft.”

Update

“Het is voor iedereen handig om een gesprek met een energiecoach aan te vragen, omdat je een onafhankelijk advies krijgt. Daarnaast is de energiecoach eerlijk over opbrengsten en terugverdientijd. Vooral voor mensen die nog niet weten wat er gebeurd is in hun woning qua isolatie, raad ik aan om een gesprek aan te vragen. Binnen een uur heb je een update van je huis. Je kunt zelf vaak niet achter de wanden kijken, maar een energiecoach wel.”

Gratis gesprek en tegoedbon

Tot het voorjaar van 2021 liep er een aanbod voor een gratis gesprek met een energiecoach en een gratis tegoedbon van €65 euro om energiebesparende producten mee te kopen. Dit aanbod was mogelijk dankzij een subsidie van het Rijk: de Regeling Reductie Energiegebruik (RRE). Stefan heeft hier gebruik van gemaakt: “Heel fijn dat de gemeente deze gesprekken en tegoedbonnen aanbood, zodat je inzicht krijgt in alle mogelijkheden. Op advies van de energiecoach heb ik van de tegoedbon een aantal energiebesparende producten gekocht. Ik kreeg de tip om radiatorfolie te plaatsen. Dat heb ik inderdaad aangeschaft. Daarnaast heb ik een aantal ledlampen en een tijdklok voor de pomp van de vijver uit het assortiment gekozen. Ik ben er heel blij mee!”

Nieuwe actie om energie te besparen

Momenteel loopt er een nieuwe actie om inwoners te helpen energie te besparen. Van deze actie kunnen zowel huiseigenaren als huurders gebruikmaken. Meer informatie vindt u op www.duurzaambouwloket.nl/hilversum, onder het blokje ‘Hilversum bespaart’.