Energiedienstenbedrijf Gooi en Vechtstreek van start

Het Energiedienstenbedrijf Gooi en Vechtstreek is officieel van start! Hier kunnen bouwers, installateurs, Duurzaam Bouwloket, energiecoöperaties, opleidings-, kennis- en financiële instellingen samenwerken om de verduurzaming van woningen in de regio te versnellen.

Het Energiedienstenbedrijf Gooi en Vechtstreek is officieel van start! Hier kunnen bouwers, installateurs, Duurzaam Bouwloket, energiecoöperaties, opleidings-, kennis- en financiële instellingen samenwerken om de verduurzaming van woningen in de regio te versnellen. Hierdoor worden vervolgstappen naar een betrouwbare uitvoering van verduurzamingsmaatregelen voor huiseigenaren makkelijker.

Samenwerken en versnellen

Huiseigenaren die hun huis willen verduurzamen kunnen voor onafhankelijk advies nog steeds terecht bij Duurzaam Bouwloket en de energiecoöperaties (HilverZon en HET). Maar door de regionale samenwerking in het Energiedienstenbedrijf worden huiseigenaren nog beter ondersteund bij het verduurzamen van hun woning, van voorlichting tot uitvoering. Vanuit het Energiedienstenbedrijf werken bouw- en installatiebedrijven ook samen om wijken op grotere schaal naar aardgasvrij en energieneutraal te kunnen renoveren.

Belevingscentrum duurzaam bouwen en wonen

De eerste resultaten van de samenwerking zijn er al. In het pand van opleidingsinstituut Bouw- en installatiemensen Gooi en Vechtstreek in Bussum wordt op dit moment een Technisch Expertise Centrum ingericht. Huiseigenaren, studenten en energiecoaches kunnen hier straks kennismaken met duurzame technieken en materialen. De ruimte is ook beschikbaar voor Verenigingen van Eigenaren, waarvan er in de regio nu zeventig zijn aangemeld voor een verduurzamingstraject.

Met een VvE in Hilversum is een pilot gestart waarin twee regionale bouwbedrijven samenwerken. Binnenkort start een project met woning uit de jaren ’90, waarbij modelwoningen worden ingericht met een alternatieve warmte-installatie. En samen met Hogeschool Utrecht wordt een innovatieaanpak opgesteld om kennis direct te kunnen toepassen in de praktijk. Het Energiedienstenbedrijf werkt ook met het Werkgeversservicepunt aan het begeleiden van inwoners met een afstand tot de arbeidsmarkt naar een (leer/werk-)baan binnen de sector energietransitie.

Meer weten?

Kijk op de website van regio Gooi en Vechtstreek voor meer informatie over het Energiedienstenbedrijf.