Duurzame diesel beschikbaar in Hilversum

Tamoil | Zoutmanlaan 5 | 90% minder uitstoot

Wethouders en SBSBij bezinestation Tamoil aan de Zoutmanlaan 5 kunt u duurzame diesel tanken. Deze diesel heet Neste My Renewable Diesel en is gemaakt van 100% hernieuwbare grondstoffen. Met deze fossielvrije en emissiearme diesel wordt de CO2-uitstoot van uw dieselvoertuig tot 90% verminderd.

De diesel is geschikt voor alle dieselmotoren in auto's, bussen en vrachtwagens. Het vereist geen aanpassingen aan bestaande motoren en voertuigen. U kunt het in combinatie met gewone diesel gebruiken.

Fossielvrij

Dankzij een overeenkomst tussen Tomingroep, Tamoil en de gemeente is deze diesel beschikbaar in onze stad. De wagens van SBS het bedrijfsonderdeel dat het groenonderhoud in Hilversum verzorgt, tanken voortaan Neste MY Renewable Diesel en dragen zo bij aan het verduurzamen van onze stad.

Neste MY Renewable Diesel is voornamelijk gemaakt is van afval- en restgrondstoffen. Afvalproducten, die niet gebruikt kunnen worden voor menselijke consumptie, worden normalerwijze gestort of verbrand. Nu worden deze afvalproducten gebruikt om er een fossielvrije diesel van te maken. Meer informatie over dit product vindt u in de bijlage (pdf, 101 kB).